Ohjelmapalvelut ryhmille

Me Selkie Green Caressa tarjoamme hyvän mielen palveluita eläinystävien avustuksella kaikenikäisille vieraille. Avoimina vierailupäivinä pihaan voi tulla millä kokoonpanolla tahansa tutustumaan Green Care-tilan elämään.

Etukäteen varattavien ohjelmallisten päivien hinnaston löydät tästä.

Voit lukea lisää Green Caresta ja eläinavusteisuudesta.

Syntymäpäivät eläinkodilla

Järjestämme yhdessä syntymäpäivät eläinystäviemme kanssa. Ohjelmassa mm. pieni retki lähimetsään, mukavaa marsujen sylittelyä ja silittelyä, pihaleikkejä pihapiirissä, kisoja ja visoja toiveiden mukaisesti. Sisältää makkarat ja vaahtokarkit nuotiolla.

Perhevierailut – ohjattu puuhapäivä koko perheelle

Perheille vierailu Selkien maalaiskylään on kiireetöntä ja rentouttavaa yhdessäolon aikaa. Green Care-tila tarjoaa perheille ohjattuja puuhapäiviä kaikkina vuodenaikoina. Maalaistalon rauhoittava ilmapiiri ja eläinten kanssa puuhastelu on mieleenpainuva elämys kaiken ikäisille.
Vierailun aikana hoidetaan eläimiä yhdessä niitä hoivaten, ruokkien ja liikuttaen. Lampaan haliminen ja marsun sylissä pitäminen kuuluvat jokaiseen vierailupäivään. Perhevierailu sisältää 1,5 tuntia yhteistä tekemistä eläinten kanssa.

Leirikoulupäivät ja päiväkotiretket

Retkipäivä Selkien Green Care-tilalle on vastuullinen valinta. Vierailu perinnepihassa eläimiä hoitaen ja niiltä yhdessä ohjaajien kanssa oppien kehittävät käytännön taitoja, yhteisöllisyyttä ja tunnetaitoja. Eläinavusteisissa Green Care-ohjelmissa eläimen koskettaminen ja sanaton vuorovaikutus kehon kielellä edistävät lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Ohjelmat tukevat opetussuunnitelmia ja vahvistavat yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Opettajalle Green Care-päivä antaa tilaisuuden nähdä lapset eri oppimisympäristössä tarkkailijan ja kannustajan roolissa. Tavoitteellinen ohjelma sisältää aina eläinten hoitoa tarhoissa tai eläinkodilla sekä leikkiä ja liikkumista eläinten kanssa. Kokemuksia reflektoimalla vahvistetaan myönteisiä tunteita ja omaan hyvinvointiin liittyviä asioita.

Toimintapäivä lapsi- ja nuorisoryhmille

Toimintapäivä Selkien Green Care-tilalla tarjoaa yhteishenkeä vahvistavan maaseutuseikkailun vanhan maatilan pihapiirissä ja lähimetsässä. Ryhmäseikkailu toteutetaan pienryhmissä sisältäen eri ikäisille kiinnostavia ja hauskoja yhteistoiminnallisia tehtäviä jotka liittyvät mm. eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen, luontoon ja vanhan talon jännittävään historiaan.
Päivän päätteeksi lähtöhalaukset eläinystäviltä !

Löytöretket ikääntyville – ilon päivä Selkiellä

Vanha maalaistalo ja perinnepiha eläimineen innostaa liikkumaan ja muistelemaan menneitä. Ohjelmaan sisältyy ryhmän valinnan mukaan eläinystävien tapaamista, tarinointia ja tietovisailua ja paluu entisajan koulun pulpettiin vanhassa väentuvassa ja pihaliikuntaa olosuhteiden mukaan. Ohjaajan monivuotinen kokemus ikääntyvien päiväkuntoutuksesta varmistaa ikimuistoisen ilon päivän Selkielle.

Työhyvinvointipäivät – mielen hyvinvointia eläinten kanssa

Selkien avara vaaramaisema irrottaa työporukan arjesta ja Green Care-tilan perinteinen pihapiiri vie ajatukset aikaan, jolloin elettiin luonnon rytmin mukaan. Jokaiselle sopivissa ohjelmissa touhutaan ohjatusti ja turvallisesti yhdessä eläinystävien kanssa tai vuohivaelluksella nautitaan luonnon elvyttävästä voimasta. Rentoutumisharjoitus vanhan tuvan hämärässä vahvistaa kokonaisvaltaista mielen hyvinvointia. Lopullinen ohjelma sovitaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Järjestöjen ja yhdistysten retkipäivät

Yhdistysten ja järjestöjen tarpeisiin eläinten kanssa puuhailua sisällä ja ulkona, vuohiagilityä, ponin harjaamista ja lampaiden halimista ryhmän tarpeiden mukaan. Itseohjautuvaa toimintaa: pihapiirin löytöretki, GPS seikkailu lähimetsässä,
entisajan koulutunti, museoleikki.

Valmiiksi suunniteltu ohjelma helpottaa retken toteutusta. Eläinavusteisesta ohjelmasta vastaa aina kaksi ohjaajaa, jotka ovat
koko ajan mukana auttamassa eläinten kanssa toimimisessa.